Rosseel 2.0

We nemen je graag mee in ons nieuw verhaal en zullen hier van tijd tot tijd nieuwtjes posten.

03/03/2021

Artikel in Het Nieuwsblad

“Glorietijd was al lang voorbij”: einde verhaal voor bekende privéclub die ooit decor was voor moordzaak in ‘Aspe’

Tim Lescrauwaet

Villa Latoya gaat binnenkort tegen de grond. FOTO: MVN

ZEDELGEM –Villa Latoya, in het verleden één van de bekendste privéclubs in de streek, gaat tegen de vlakte. Het gebouw langs de Torhoutsesteenweg in Loppem staat al een hele tijd leeg en wordt binnenkort platgegooid. In de plaats komt een filiaal van elektrozaak Electro Rosseel.

De naam doet bij menig mannen een belletje rinkelen. Maar niemand is er officieel ooit geweest. Met Villa Latoya verdwijnt definitief een klinkende naam in de wereld van de privéclubs. Al was er in de praktijk al even geen sprake meer van schaars geklede dames of flessen champagne. Het pand staat namelijk al enkele jaren te verkommeren op een kleine heuvel langs de Torhoutsesteenweg in Loppem.

‘Aspe’

Aan de buitenkant kregen vegetatie en onkruid vrij spel. En aan de binnenkant doet niets nog denken aan wat Villa Latoya ooit geweest is. Namelijk één van de bekendste bordelen in de streek. In het verleden werd er zelfs een aflevering van de VTM-serie Aspe opgenomen. De villa vormde toen het decor voor een moordzaak. Maar in 2008 kwam een abrupt einde aan de grandeur van de zaak. Een hevige brand richtte toen heel wat schade aan. Acht meisjes, het personeel en enkele klanten konden op tijd vluchten, maar de hele zaak brandde zowat uit.

Geen meisjes van plezier

Het bleef jaren stil rond de villa, maar in 2013 nam een dappere Aalstenaar de zaak over. Hij installeerde er een sport- en loungebar, maar zijn plan was geen lang leven beschoren. Vooral het feit dat hij de naam ‘Latoya’ moest behouden volgens het huurcontract speelde de man parten. “Mannen verwachten hier nog steeds meisjes van plezier. Maar die zijn er dus niet meer”, zei de zaakvoerder toen. (Lees verder onder de foto)

Isabelle en William Rosseel, en Els Inghelbrecht verhuizen hun zaak naar Villa Latoya. FOTO: MVN

Ondertussen is het gebouw helemaal gestript en staat het verder te verkommeren. Midden maart zal de sloophamer daar een definitief einde aan maken. William Rosseel (44), Els Inghelbrecht (43) en Isabelle Rosseel (51) van elektrozaak Electro Rosseel in Zedelgem kochten het pand een tijdje geleden namelijk over. Bedoeling is om hun winkel in het dorp van Zedelgem na 55 jaar te verlaten en hun intrek in een gloednieuw gebouw te nemen. “We kochten ook het stuk grond ernaast en beschikken zo over 7.000 vierkante meter”, klinkt het. “De winkel zal daar 900 vierkante meter van innemen. De rest wordt groen.”

Nostalgie

Een gloednieuwe winkel in de huidige tijden is eerder uitzonderlijk, maar de zaakvoerders geloven er rotsvast in. “We bieden exclusieve merken aan. Ik denk zelfs dat die in geen enkele andere winkel in België onder hetzelfde dak zitten”, zegt William Rosseel. “We willen er een belevenis van maken voor onze klanten. En het gebouw zelf wordt volledig energieneutraal. Dat we nu heel wat nostalgie platgooien? Laat ons zeggen dat het gebouw toch al een hele tijd stond te verkommeren en nog maar weinig uitstraalde van de glorie uit het verleden (lacht).”